Nuffnang

Pages

Sunday, 30 October 2011

Assalamualaikum !!

baby goggle kat airport...
Pinjaman pelajaran yang tidak dilunaskan biasanya akan dikenakan tindakan kepada PEMINJAM... 
Peminjam tak dibenarkan keluar negara.
Bagaimana pulak dengan nasib PENJAMIN..  surat beritahu nama akan di 'blacklist' dah sampai.  
Hari ni nak berangkat ke Bandung... macamanalah nasib saya nanti kat LCCT...

Wednesday, 26 October 2011

15
Komen
Siapa kata hantaran kahwin mahal..

Assalamualaikum !!

Bila saya terbaca kisah perceraian penyanyi Zainal Abidin dengan bekas isterinya yang telah menuntut hutang nafkah anak mereka sebanyak RM 167,102.04 terkejut juga dibuatnya.  Ingatkan belanja hantaran kawin saja yang mahal.. rupanya harga perceraian lagi mahal..

Kepada yang telah berumahtangga tu, jagalah dan hargailah pasangan dan anak-anak ye jangan abaikan mereka.

Tuesday, 25 October 2011

7
Komen
Assalamualaikum

kesiankan.... (gambar google)
 Akhir-akhirnya masa semakin menghimpit. 
Kurang berkesempatan untuk update blog ni.  Kepada yang sudi singgah tu, insyallah bila ada sedikit masa terluang pasti akan saya kunjungi semua..
terima kasih banyak..

Wednesday, 19 October 2011

13
Komen
Tukar kad pengenalan lagi

Assalamualaikum !!

I/C Tun Mahathir.. (sumber google)
Kad Pengenalan Malaysia akan ditukar lagi.  Kad pengenalan sekarang ni saya rasa kurang kualiti.  Walaupon ada cip bagai tapi cepat rosak.  Gambar pulak satu hal.. kita belum ready lagi pegawai bertugas kat kaunter Pendaftaran tu terus snapppp... entah senonoh ke tidak.. lantak..  Kebanyakan dari kita tentu kurang puas hati dengan kualiti gambar dan kualiti kad tu sendiri.  Gambar yang kurang jelas, muka terkejut, mata nak tidor dan macam-macam lagi yang tidak memuaskan hati..

Walaupon kad pengenalan lama yang dibuat dari plastik tu tak ada cip.. tapi tahan lasak.  Kena hujan, panas tetap utuh.  Cuma warna plastiknya je yang jadi kekuningan bila dah lama sangat.

Tahun depan nak tukar kad pengenalan baru lagi... bagus juga...
tapi adakah kualitinya akan lebih baik...?


Friday, 14 October 2011

13
Komen
Artis fofuler

Assalamualaikum !!

Seorang artis lelaki (dulu berkumpulan) datang ke tempat kerja kawan saya yang bekerja di Klinik C&C 1Malaysia.  Mana tak sukanya member saya ni, artis tu datang bersalaman dengan dia...  tak perlu nak pergi konsert nak dapat bersalaman atau sign autograf... dapat jumpa face to face lagi..

Memang tak dinafikan artis lelaki tu mempunyai keunikan vokal tersendiri...vokalnya sangat merdu boleh meruntun kalbu dibuatnya.  Dengar kata dia datang dapatkan rawatan secara sukarela kat klinik tu setiap minggu.  Moga penyanyi lelaki tu cepat dapat memulihkan diri... dan aktif semula menyanyi.. ramai peminat-peminat menanti.. 

agak-agak siapa artis fofuler tu yer.. vokal dia setanding dengan Jamal Abdillah..satu masa dulu pernah digosipkan dengan Siti Nurhaliza.

Tuesday, 11 October 2011

13
Komen
Follower belog cenonet...

Assalamualaikum !!

Terima kasih kepada semua rakan-rakan blogger yang telah sudi menjadi rakan di blog GreenApple yang tak seberapa ni. Sebagai tanda penghargaan saya nak berkenalan lebih rapat dengan follower ke 999 dan 1000 blog cenonet ni...
Follower ke 999 
Klik klik klik pada gambar wani yang comel tu.. tapi sayangnya tiada url ke blog wani.. harap jika wani ada terbaca catatan saya ni, wani letak link ke blog wani ye..
Follower ke 1000

ini header blog ayu..
Jomlah kita terjah blog Ayu.  Walaupon dah jadi ibu kepada Aysha dan Ayna... (comel nama cahayamata ayu...) tapi masih berkesempatan untuk mengemaskini blog.  Cantik dan kemas blog ayu.  Almaklum ayu dah menjadi warga blogger ni sejak September 2010.. dah otai pon..  Teruskan usaha ayu..

sudilah terima jambangan 1,000 kuntum bunga ni....(betul ke ada 1000 kuntum)


Pasti tidak dilupakan khas dan paling istimewa buat semua follower blog GreenApple yang setia.  Walaupon kadang-kadang kurang berkesempatan nak duduk melepak lama sikit kat depan lappy ni... tapi masih ada juga yang sudi singgah... Terima Kasih tidak terhingga untuk semua...

Paling teristimewa Untuk Semua Follower blog GreenApple

Thursday, 6 October 2011

12
Komen
Demam Exam

Assalamualaikum !!

carian google punye..
Mulai esok adik-adik di tingkatan 3 akan mula menghadapi Exam PMR.  
Moga adik HUMAIRA


yang akan menghadapi exam mulai esok..telah benar-benar siap sedia menyediakan perisai peperangan
dan moga dipermudahkan semuanya...  
Biarlah soalan-soalan yang keluar nanti boleh dijawab seperti 'makan kacang... '. heeeee
Bila teringatkan pengalaman menghadapi peperiksaan dulu-dulu... seram pulak rasanya.

5
Komen
Full House Collection Giveaway

Assalamualaikum !!


Nak join GA Full House ni.. klik banner tu ye..
Tarikh Tutup : 10.10.2011


Wednesday, 5 October 2011

5
Komen
Giveaway LuvBunny House

Assalamualaikum !!



 Nak join GA cik Bunny.. klik banner tu ye..
Tarikh Tutup : 1 Nov 2011

Nak Tag :



Monday, 3 October 2011

21
Komen
Segmen : Tambah Trafik Blog!

Assalamualaikum !!


Nak join klik banner.. seperti biasa..
Tarikh tutup : 5.10.2011 ( 2.30 p.m.) Rabu

2
Komen
Giveaway By Syiqin And Nadhirah

Assalamualaikum !!

Nak join klik banner tu..
Tag :

Saturday, 1 October 2011

21
Komen
Peragut

Assalamualaikum  !!

Jika ditempat awam perlulah kita sentiasa berwaspada.  Pegang beg dengan kemas dan erat.  Sentiasa memerhati disekeliling kita.. biar orang tahu kita sentiasa berhati-hati.

Kat pejabat tempat saya bertugas ni ada taska.  Kakak yang bekerja di taska tu baru balik dari bank keluarkan duit untuk bayar gaji pekerja-pekerja taska.  Bila melalui betul-betul dibawah stesen monorail kat Chow Kit ni.. tiba-tiba datang motosikal dari belakang menarik beg yang nak bayar gaji budak2 tu.. bukan sikit oiiii... RM6,000.00.  Joli katak ler peragut tu.

Dia cuba tarik beg tu, jadilah adegan tarik menarik... tapi motor tu terus memecut.. ada orang yang cuba nak bantu.. tapi tak boleh buat apa-apa...  Tak tahu macamana kakak tu nak ganti balik duit gaji orang tu... 

Stesen Monorail kat chow kit ni memang sibuk... harap pihak polis buat rondaan kat tempat-tempat macam ni.  Atau pon letak seorang dua anggota polis.. Sekurang-kurangnya peragut tak jadikan lokasi tu sebagai lubuk emas.

Kepada peragut tu.. kalau dah pemalas.. lebih baik jadi peminta sedekah dari meragut beg atau barang kemas orang.  Sampai bila nak hidup dengan hasil dari duit haram.. orang akan sumpah seranah dan hidup kamu pon takkan selamat.. ingat-ingat lah.

15
Komen
SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER !

Assalamualaikum  !!


Segmen oh segmen...

Nak join Segmen Haris Kaito : Jom Tambah Follower.
klik banner tu ye..
jom sama-sama kita meriahkan 

6
Komen
SEGMEN JOM TAMBAH TRAFFIKKK

Assalamualaikum !!



Nak join segmen Jom Tambah Traffik, klik banner kat atas ni..
Segmen ni ditutup lepas 24 jam.. 

KEEP ON SMILING :)

4
Komen
"GiveAway by anis athia"

Assalamualaikum !!


Nak join GiveAway by anis athia
klik banner tu..
tiada syarat berat pon..
Tarikh tutup :  11.59pm 1 November 2011 (lama lagi)
tetiba nak tag..

16
Komen
SEGMEN 1 hari : Tambah rakan blogger

Assalamualaikum !!

Segmen lagi.. nak join klik banner kat atas ni...
tak perlu tag sesape.. senang bangat tuh...

Tutup : 10.00 malam esok

8
Komen
Aku Gila Follower? atau Aku Follower Gila?

Assalamualaikum !!


Jom join segmen en. yui92 "Aku Gila Follower? atau Aku Follower Gila?"  
Kalau berminat sila klik banner kat atas ni ye...
follow wt yahoo account

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...