Nuffnang

Pages

Monday, 13 August 2012

40
Komen
Motivasi diri


Assalamualaikum

esti...pinjam gambar ye...

Kita tidak boleh mencipta Pengalaman
walau apa jua dugaan mendatang...
mesti hadapinya

moga kita semua cekal mengharungi dugaan


Saturday, 11 August 2012

Salam Ramadhan



Biar betul... 
rasanya dah lama saya tak update blog ni... !!

Saturday, 28 July 2012

10
Komen
Bulan Ramadhan Bulan Keberkatan

SALAM RAMADHAN 


Telah masuk hari kelapan kita menjalani ibadah puasa di bulan Ramadan.  Setiap hari di Jabatan tempat saya bertugas dipenuhi waktu rehat dengan Tazkirah Ramadan oleh Ustaz-Ustaz jemputan.  Tidaklah sia-sia    waktu rehat selama sejam.

Peluang yang disediakan untuk menambah barakah bulan Ramadan ada juga yang mensia-siakan.  Ruang yang besar di dewan yang tersergam indah hanya terisi tak sampai beberapa baris sahaja.  Masih ada yang lebih mengutamakan tidur dari datang mendengar Tazkirah.  Tapi mungkin juga mereka ada urusan lain.

Saya tabik spring pada Ustaz yang sudi datang untuk menyampaikan kuliah.  Walaupon kurang sambutan tetapi tetap bersemangat untuk menyebarkan syiar Islam...  Terima kasih Ustaz...



Monday, 21 May 2012

Assalamualaikum..



Petua jika baby baru lahir kekuningan.

Kebanyakan baby yang baru lahir sukar nak elakkan dari kekuningan.  Saya dapat pengalaman dari seorang rakan yang mendapatkan ubat dari Tabib Cina atau Kedai SinSeh...  Ada sesetengah kedai tu beri herba-herba yang perlu direbus, kemudian jadikan mandian baby.  

Pernah dengar Serbuk Mutiara ?  serbuk ni boleh dapat di kedai tabib cina.  Bila baby didapati kekuningan selepas dilahirkan, calitkan sedikit serbuk mutira ke lidah baby atau boleh juga dicampurkan kedalam susu botol. Kuning baby akan berkurangan.

Insyallah.  

Punca baby kekuningan di sini.

Sunday, 20 May 2012

Bila uncle bangla pertama kali naik kapalterbang...




Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...