Nuffnang

Pages

Saturday, 28 July 2012

10
Komen
Bulan Ramadhan Bulan Keberkatan

SALAM RAMADHAN 


Telah masuk hari kelapan kita menjalani ibadah puasa di bulan Ramadan.  Setiap hari di Jabatan tempat saya bertugas dipenuhi waktu rehat dengan Tazkirah Ramadan oleh Ustaz-Ustaz jemputan.  Tidaklah sia-sia    waktu rehat selama sejam.

Peluang yang disediakan untuk menambah barakah bulan Ramadan ada juga yang mensia-siakan.  Ruang yang besar di dewan yang tersergam indah hanya terisi tak sampai beberapa baris sahaja.  Masih ada yang lebih mengutamakan tidur dari datang mendengar Tazkirah.  Tapi mungkin juga mereka ada urusan lain.

Saya tabik spring pada Ustaz yang sudi datang untuk menyampaikan kuliah.  Walaupon kurang sambutan tetapi tetap bersemangat untuk menyebarkan syiar Islam...  Terima kasih Ustaz...



Post a Comment

10 comments:

Cik Lyeen said...

bulan ramadhan bulan penuh keberkatan. Gembira sebab dapat berpuasa lagi tahun ni. Alhamdullilah.

senyumSOYA said...

anggap ini sebagai ramdahn terakhir.. IA, lipat gandakan amalan ^^ kot2 tahun depan x bley jumpa da.. huk3~

Jajas said...

selamat berpuasa...

lama xupdate blog...ingatkan sebok siapkan tempahan kuih raya...hehe

Green Apple said...

@Cik Lyeen
Alhamdulillah..

Green Apple said...

@Cik Lyeen Betul tu.. moga kita dapat keberkatan darinya...

Green Apple said...

@Jajasbukan sibuk siapkan tempahan..tapi sibuk membuat tempahan.. hehe..

M.sagha Ma said...

Salam ramadhan.. Melawat ke blog ini yang penuh dengan nice entry.. Salam silaturahmi..

miZz_nizZ said...

bln yg penuh keberkatan kn..hee. ustaz2 smua cool n tenang je bg crmah..kita yg dgr ni yg kdg2 kurang fokus.huhu

Green Apple said...

@miZz_nizZ kadang2 Ustaz suka gak sindir2 syg... yg tidor tu x bangun lg...hehe

Anonymous said...

It's really a great and helpful piece of information. I am satisfied that you simply shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.Just click here to go to the location and make sure you subscribe on the site

Also visit my web-site football kit

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...