Nuffnang

Pages

Saturday, 1 October 2011

21
Komen
Peragut

Assalamualaikum  !!

Jika ditempat awam perlulah kita sentiasa berwaspada.  Pegang beg dengan kemas dan erat.  Sentiasa memerhati disekeliling kita.. biar orang tahu kita sentiasa berhati-hati.

Kat pejabat tempat saya bertugas ni ada taska.  Kakak yang bekerja di taska tu baru balik dari bank keluarkan duit untuk bayar gaji pekerja-pekerja taska.  Bila melalui betul-betul dibawah stesen monorail kat Chow Kit ni.. tiba-tiba datang motosikal dari belakang menarik beg yang nak bayar gaji budak2 tu.. bukan sikit oiiii... RM6,000.00.  Joli katak ler peragut tu.

Dia cuba tarik beg tu, jadilah adegan tarik menarik... tapi motor tu terus memecut.. ada orang yang cuba nak bantu.. tapi tak boleh buat apa-apa...  Tak tahu macamana kakak tu nak ganti balik duit gaji orang tu... 

Stesen Monorail kat chow kit ni memang sibuk... harap pihak polis buat rondaan kat tempat-tempat macam ni.  Atau pon letak seorang dua anggota polis.. Sekurang-kurangnya peragut tak jadikan lokasi tu sebagai lubuk emas.

Kepada peragut tu.. kalau dah pemalas.. lebih baik jadi peminta sedekah dari meragut beg atau barang kemas orang.  Sampai bila nak hidup dengan hasil dari duit haram.. orang akan sumpah seranah dan hidup kamu pon takkan selamat.. ingat-ingat lah.

Post a Comment

21 comments:

budakijaupendek said...

hmm sy pun berwaspada jugak.
selalu berjalan dekat dgn ibu time keluar bersama.
nak-nak lagi time berjalan ditepi jalan.
kepit ibu kuat-kuat. huhu

Green Apple said...

@budakijaupendek: takut ibu kena colek ye...

chekgu kechik said...

mereka sepatotnye dikenakan hukuman setimpal dgn apa yg mrk dah lakukan..kesian kt kakak 2..tapi nasib baiklah dia tak pape..

puteri ain said...

kena hati2 sekarang ni . dunia skang makin bahaya .

CIK PARO! said...

sampai bila lah si peragut ni nak insaf..
tak rasa bersalah agaknye..

cheqwa said...

kesiannye akak tuh..peragut memang manusia takde langsung tanggungjawab,n xde hati perut! heee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kesiannye..byk tu..mcmanalah dia nk ganti duit tu..
Malas nk kerja..cuma tau menyusahkan org jer peragut ni..

khairul said...

klu dapat si peragut mmg patut kita belasah sampai lembik

Kancil 8349 said...

makin menjadi2....disebabkan dorang ada motorsikal haram masuk bandar...

ArulchelseA said...

berhati2 lah..

mazrul ramzi mokhtar said...

Pihak polis kna kerap buat rondaan kat tempat2 mcm ni..

Gen2Merah said...

memang melampau2 peragut ni kan... dah lah malas, menyusahkan orang plak tu.. hidup mcm tu mmg takkan ke mana punya..

Sunah Sakura said...

bahayanya kalau macam tu...huhuhu

delarocha said...

next time klu nak keluar duit dalam amaun yang banyak.. make sure berteman.

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

adeh la . makin lama mkin bahaya . makin kene berhati2 . takot lah

ILA HonEyBuNNy said...

sama la...ila takoot la sekarang neh...

banyak betul peragut....bek jadi minta sedekah....daripada dk ancam nyawa org lain dk meragut...

My Life's Journey said...

Hrmmm kene hati2 zaman sekarang ni ..tak boleh sambil lewa kan apple green :)

Apapun ..nice entri ..umi suke bace :)

emy zulaiha said...

kesiannye kat kakak tue.mujur xde pape jadi kat sini. whatever is hati-hati selalu. why not keluarkan check or bank in teros je? :P

schaze zainn said...

zaman sekarang ni memang bahaya.

mcm2 jenis manusia ada.

that day kete schaze pun kene pecah dgn perompak gak.

so nak pi mana2 pun kene ati2.

Anak Wak Mail said...

haishh..ntah ler..bile la nak sedar agaknya tu..

kemey said...

semoga kita semua jauh dr prkara yg membahayakn..

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...