Nuffnang

Pages

Wednesday, 19 October 2011

13
Komen
Tukar kad pengenalan lagi

Assalamualaikum !!

I/C Tun Mahathir.. (sumber google)
Kad Pengenalan Malaysia akan ditukar lagi.  Kad pengenalan sekarang ni saya rasa kurang kualiti.  Walaupon ada cip bagai tapi cepat rosak.  Gambar pulak satu hal.. kita belum ready lagi pegawai bertugas kat kaunter Pendaftaran tu terus snapppp... entah senonoh ke tidak.. lantak..  Kebanyakan dari kita tentu kurang puas hati dengan kualiti gambar dan kualiti kad tu sendiri.  Gambar yang kurang jelas, muka terkejut, mata nak tidor dan macam-macam lagi yang tidak memuaskan hati..

Walaupon kad pengenalan lama yang dibuat dari plastik tu tak ada cip.. tapi tahan lasak.  Kena hujan, panas tetap utuh.  Cuma warna plastiknya je yang jadi kekuningan bila dah lama sangat.

Tahun depan nak tukar kad pengenalan baru lagi... bagus juga...
tapi adakah kualitinya akan lebih baik...?


Post a Comment

13 comments:

nurul said...

wah..yeke..bagusla..ic yang ada ni gmbar 8/9 tahun lepas..hu2..harap2 berkualiti..

Onitsuka_hana said...

hana xtukar lg kpada mykad. ingat cuti depavali nie nak tukar. kiranya xyah wat lg ek..tunggu tahun depan baru wat

hira said...

haha. teknologi kan dah canggih sekarang

Umie Artoqiemie said...

jangan2 hidung kita tak nampak lagi haha

Jasman said...

macam mana la bentok ic baru tu...

khairul said...

teringat IC biru yg dulu..sampai kembang kena air

KAMIHIDUP said...

patutnya tanam cip dalam gigi je. haha.

yusuflaili said...

salam;
baguslah..tapi jgn tukar jadi makin teruk kualitinya nanti,rupa je cantik tapi cepat rosak..hampehhhh!!

Lea Isnawi said...

baru je tukar IC

tu pun x siap lagi

next year kena tukar lagi

Elih Japahar said...

Harap kali ini kualitinya akan lebih baik..mykad skrg ni senang rosak, harap dpt di upgred ke arah kad pengenalan berkualiti..

Anak Wak Mail said...

best gak nak tukar kad pengenalan baru..tak dela,,terpampang muka masa tingkatan 5 lagi..huhu!

Beckhrooy said...

my kad skrg nie snang scratch...bgs jgak tkar

Anonymous said...

Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues.
When I look at your blog site in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!
Discover The ideal http://dailypromotion.
biz/index.php?p=blogs/viewstory/558 Alternate You could Find that
at site

my page ... cheap jersey

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...