Nuffnang

Pages

Wednesday, 10 August 2011

26
Komen
Pencerobohan Privasi di FB

Terjumpa benda ni kat FB... bila ikut semua arahan dibawah ni... memang betul pon terdapat senarai nombor hp semua rakan fb....

Berita terkini !  Amaran !!!
Nombor telefon bimbit semua rakan-rakan anda sedang dipaparkan di facebook ! Ini bukan gurauan...
Sila ke bahagian atas kanan skrin (FB anda) dan klik...
~ Account
~ Edit Friends
~ Contact (di kiri skrin)
Semua nombor telefon bimbit rakan-rakan akan dipaparkan.  Sila copy post ini di status anda supaya rakan-rakan anda mendapat maklumat ini dan memadam semula nombor telefon bimbit mereka untuk mengelakkan PENCEROBOHAN PRIVASI....

Post a Comment

26 comments:

SoLy SoLicious said...

huh? bia betik??

SoLy SoLicious said...

ha..betol la..huwa.. asshaaneee ni... delete la eh?

cheqwa said...

cheqwa baru baca tadi pasal nih...takut lah,cm dah xde privasi lagi..thanks for info :)

sleeping_maniac90 said...

haha.. td da wat..
mmg ad kot.. huhu

Asyila Zainuddin said...

nasib tak letak no fon kt fb.. :)

Green Apple said...

@SoLy SoLicious : delete2... bahaya..

Green Apple said...

@cheqwa : sama2. Kongsi apa yg boleh..

Green Apple said...

@sleeping_maniac90 : selama ni saya pon tak perasankan benda ni...

Green Apple said...

@Asyila Zainuddin : selamat... hehe

CheQ PP JoY said...

betul2..fy pon baru tau semalam...ada kawan bgtau.terkejut jgk..tp alhamdulillah fy pnye no xkeluar..xbestla mcm ni kn? suka ati je paparkan no org..ntah ape2..

Entri Terkini: TuToRiaL PosT TiTLe BackGrounD

anak wak mail said...

a'ah..memang ada kan..tapi bagi rakan2 yang letak no phonelah,,,bagi yang tak letak xde pon..=)

Green Apple said...

@CheQ PP JoY : takut disalahguna oleh org yg x bertanggungjawab...

Green Apple said...

@anak wak mail : kena pastikan x letak nom fon...bahaya

irah-aku.ummi said...

tq for sharing :)

Green Apple said...

@irah-aku.ummi ; sama2... utk kebaikan bersama..

khairul said...

kena delete ni

iMBobo said...

thanks GA :)

Green Apple said...

@khairul : betul tu khairul, sblm terkena sesuatu yg tak diingini...

Green Apple said...

@iMBobo : Sama2... saya pon nasib ada yg bg tau.. kalau tak tak sedar pon...

puteri ain said...

fb makin bhaya skang . haih

Arfazilah Abka said...

alahai..senangnya teknologi skg ni...scary pun ada jugak..beware lah kan.

Jahidih Saili said...

betul tu..kadang2 ada yg xsedar...:)

L said...

anda pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

Far8 budak baik said...

tu ar..aku pun baru tahu..t
tapi okey ape..boleh aku
cari no awek kat situ..
hahahahahahaha

hira said...

dulu ada no dekat facebook. tapi tak kisah pun kalau terdedah sebab no tu dah tak guna. maxis ambil balik. dah 3 bulan tak topup. haha :D dah remove pun no tu dekat facebook~ ;)

Anonymous said...

It's actually a nice and helpful piece of information. I'm glad that you
simply shared this useful information with us. Please stay us informed like this.
Thank you for sharing.For a lot more terrific details on
http://mylocalencounter.com/AugustaHW/info/ and tips consider with site

Stop by my homepage :: jersey shirt

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...