Nuffnang

Pages

Saturday, 20 August 2011

18
Komen
SEGMEN BEN ASHARI : BLOG PILIHAN SAYA IALAH

Assalamualaikum...!!


Segmen seterusnya dari En. Ben adalah untuk memilih sepuluh blog yang menjadi pilihan saya... Jadi disini dengan bangganya saya telah memilih 10 blog bertuah yang telah saya terjah... jom kita nilaikan bersama...

1.
Suka denga blog ni sebab, tuan punya blog ni masih muda baru berusia 14 tahun tapi boleh menghasilkan sebuah blog yang cantik, kemas dan menarik.  Nampaknya mish apple ni sangat berbakat.

2.
Ratu Qaseh Saifuddin tuan punya blog seorang student MLT yang banyak buat kerja2 lab.... saya tertarik dengan salah satu entri  qaseh adalah tentang cara-cara cacing kerawit dikeluarkan dari usus manusia... eeeee... seram... jika nak tau kisah selanjutnya jom terjah belog beliau.

3.
Blog ni agak menarik juga.  Entri yang disampaikan juga membuatkan saya ingin mengetahui dan membacanya hingga habis.  Salah satu entri yang menarik perhatian saya adalah tentang perkara yang boleh membatalkan puasa..... betul ke kentut boleh membatalkan puasa...?  nak tahu jawapannya jom terjah...

4.
Blog ni pada saya ringan.  Klik terus masuk tak perlu loading.... Besttt... selain tu background pon menarik dengan warna kemerahan + sedikit pink... memikat hati untuk terus membaca dan menjelajah blog beliau.

5.
Mula-mula mengenali blog xila ni saya ingatkan betul2 Paris Hilton... Pada pendapat saya blog xila ringan dan tak menjemukan.  Bila klik terus masuk dan tak sempat nak fikir samada nak pangkah atau tunggu.  Heeee.. Saya doakan xila cepat2 dapat kerja agar kadar pengangguran di Malaysia berkurangan.

6.
Maaf saya tak dapat ambil header blog encikizzul... sebab ada disable right click... Walaupon begitu, saya tertarikh dengan isi kandungan blog ni berinformasi dan ada juga tentang keagamaan.

7.
Blog Kancil 8349 ni menjadi pilihan saya kerana blog ni menyahut seruan kerajaan mengutamakan kenderaan tempatan.  Blog  kancil ni pada pendapat saya ringan bila diklik... tak perlu menunggu lama untuk loading.  Berinformasi dan menarik.

8.
Blog mari membebel milik eqa ni menjadi pilihan saya kerana walaupon ia merupakan sebuah blog baru, tetapi berinformasi dan pemilihan warna yang menarik, ceria membuatkan saya tertarik untuk menjelajah blog eqa.  

9.
Blog pilihan saya yang kesembilan adalah blog amzar syazani.  Walaupon header wajahnya yang berselindung disebalik kamera, namun blog beliau tidak berselindung.  Semua yang dipaparkan adalah entri-entri yang berinfomasi dan berguna kepada yang memerlukan. Menurut firasat saya, Amzar adalah penyokong fanatik Chelsea.

10.
Blog pilihan saya yang terakhir adalah blog bebudakbiasa.  Saya suka dengan background blog ni yang simple dan menarik.  

! ***************************** !

Dah cukup 10 blog yang telah saya buat pilihan.  Walaupon kebanyakannya belum pernah saya kenali dan jejaki, diharap dengan segmen en. Ben ni dapat lebih mengenali kesemuanya....  

Post a Comment

18 comments:

Amzar Syazani said...

kih3 .. thanks sudi pilih blog saya .. betul tu .. penyokong Chelsea !! :)

Green Apple said...

@Amzar Syazani : sama2... bestkan bila blog kita jadi pilihan... heeee

Paris Hilton (xila) said...

haha amboi...kite tgu pas rye la bru cri kje kt kl tu....btw, tenkiu tau!!!!!

nurul atikah said...

Tertarik menarik sebab pink kan? hehehehe. tq sangat! macam awak jelajah dunia je bila cakap jelajah blog kita. HAHAHAA.

Kancil 8349 said...

Salam Green Apple,

Terima kasih kerana memilih blog Kancil sebagai blog pilihan kamu...

eusaida_eda said...

:)eda jejalan kt cnie n folo kmo0

Kalamhati said...

akak nk terjah blog depa skang..=)

Green Apple said...

Paris, Nurul Atiqah, Kancil : same2...

Green Apple said...

@eusaida_eda : thanx eda... nt sy terjah blog awak

Green Apple said...

@Kalamhati : sila2kan kak... terjah jgn x terjah...

Izzul Amir said...

thankss ^^

Green Apple said...

@Izzul Amir :Wcome...:D

RATU QASEH SAIFUDIN said...

thanx pilih QQ..=) <3

hafizulhakim said...

salam.singgah sini.

timakasih pilih blog saya :)

Green Apple said...

Ratu QQ, Haifzul : sama2 kasih... blog terbaik dikalangan yg terbaik tu... :D

♥ MS ♥ said...

HAHAHA :) THANK u,sebab pilih saya :D

Anonymous said...

After I initially commented I appear to have clicked on the -Notify me when new
comments are added- checkbox and now every time
a comment is added I get 4 emails with the same comment.
There has to be an easy method you can remove me from that service?
Kudos!

my web page augmenter vues youtube logiciel
my page > acheter des vue youtube

Anonymous said...

Hello I am so excited I found your weblog, I really found you by mistake, while I was looking on Aol
for something else, Nonetheless I am here now and
would just like to say many thanks for a remarkable post
and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time
to browse it all at the minute but I have bookmarked it and also added in your RSS
feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do
keep up the great work.

my blog post; plus de tweet

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...