Nuffnang

Pages

Tuesday, 9 August 2011

21
Komen
SEGMEN PENGALAMAN BERAYA DI KAMPUNG

Segmen lagi... kalau berminat nak join segmen pengalaman beraya di kampung silalah terjah ke blog Cik Hira yang cute !

Pengalaman Manis
Main Mercun, bungapi dan dapat duit raya... hehe
Duit raya tu hasil dari pemburuan kesemua rumah jiran kat kampung.... berpeluh2... tak ingat nak balik rumah... ada tu sampai tidor rumah jiran pon ada... (tapi rumah sedara le...)  Bila balik rumah, kira berapa pendapatan hari tu... hahaha... seronoknya... esok jalan lagi...

Pengalaman Pahit :   
Tak ada kot... semua best2...

Makanan Wajib :  
Sudah tentu lemang... org Melaka kan terkenal dengan lemangnya... makan dengan rendang ayam, daging atau rendang kerang....

Post a Comment

21 comments:

Asyila Zainuddin said...

part duit raye paling best! hehehe..

Far8 budak baik said...

hahahaha..ape barang
main bunga pi..
main lah meriam..
baru lahh sekali
ngan kita2 meletup..
hahahaaha

Green Apple said...

Asyila : best kenangan tu...

Far8 : bagus idea tu... tapi far8 buat dulu eaaa... hehe..

CIK PARO! said...

wah..
duit raya itu paling penting kan??

Anak Wak Mail said...

haha,,rajinnya keliling kampung..tahun ni buat lagi tak?

sleeping_maniac90 said...

sbut psl lemang je wt perut ak bbunyi..
ish, mncabar iman nih hahahahaha...

flowers said...

singgah sini...=)

iPai said...

eh bukan ketupat ke ? ni melaka belah lain ni ..

jaya jr said...

tiap2 tahun raye kat kampung..tp ntah laa..susah nak cerite..kui3

Nour Eyza said...

sy mmg duduk kampung. jadi tiap2 tahun beraya di kampung.. hehehehe

bunbun said...

hehehh rindulah nak dapat duit raya berkepok cam dulu. huhuh

hira said...

thanks for joining akak! :D

saya tak suka main mercun =____= sakit telinga. lagipun, mercun tu merbahaya. saya takut ~____~

kalau bab duit tu yang best! saya pernah jadi salah seorangnya. hahaha :D eh, sekali tidur rumah sedara eh? wah, alasan yang bagus. hoho

saya pernah bawa kumpulan semata-mata nak kumpul duit raya. seronok tu memang seronok. rasa lucu pun ada. haha :D

saya kurang makan lemang la kak. kadang-kadang terasa nak makan, saya makan la. hehe

p/s: raya zaman kanak-kanak memang best! :D

fahmie firas said...

Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

khairul said...

sy dah x dak kampong..huuuu

L said...

ibadah sunat vs menda haram
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

hira said...

akak, senarai dah keluar! hehe :D sila terjah mereka ye :)

http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/senarai-peserta-segmen-pengalaman.html

Kancil 8349 said...

Salam perkenalan daripada Kancil

Datang dari segmen sama...zaman kanak2 adalah zaman yang paling best....lebih2 lagi main mercun...:)

kalau sudi singgahlah ke blog Kancil

Bella said...

Wah.... Dah lama tak makan lemang... hehehe

SITI NOORNADIYANA said...

hai hai. kunjungan balas & yana follow sini jugak. :)))

rendang kerang tuh, favourite yana tau. bulan puasa ni je dah berapa kali makan rendang kerang. :D

Dalila Diela said...

wah..seronok kan dulu2 kutip duit raya dari rumah ke rumah..hehe

Bella said...

Salam...
Hira nak bagi gift sbb join segmen dia... meh tengok kat sini...

http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/peserta-segmen-kena-tekan-sini.html

Cpat2 tengok sblm jumaat ni...^^
Selamat bersahur...

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...