Nuffnang

Pages

Monday, 26 September 2011

28
Komen
Foto ~ percutian yang berani !! * 4 *

Assamualaikum !!
Part 4 (Gambar)
Gambar-gambar yang dapat saya upload untuk kenangan..



Pesawat selamat mendarat di Lapangan Terbang Soekarno Hatta, Jakarta.


Nasi lemak yang dibeli dalam pesawat dengan harga Rph39,000 bersamaan dengan RM18.00


Simkad simPATI yang dibeli secara terburu-buru sebaik sampai di Jakarta.


Bawa pulang T-shirt ke Malaysia sehelai dua sebagai kenangan.


Harga makanan yang dijual di Mangga Dua, Jakarta.


Terkejut tengok benda ni tersusun kat tepi jalan !!

Setakat tu je lah, kisah yang dapat saya ceritakan serba sedikit beserta gambar-gambar yang sempat saya snap.  Tak berani nak upload banyak, nanti berat pulak blog ni.  Pengalaman ni tak mungkin dilupakan sampai bila-bila.  Betapa beraninya kami... 

Post a Comment

28 comments:

Jasman said...

telo nasi lemak tu besar la...seronok la...

khairul said...

best nya mkn angin..sy x mampu lagi hehe

cik tehaa said...

kenapa pcutian yg berani? hehe. GA pegi ngan sape je ni? :)

Anak Wak Mail said...

salam kak,,saya dah baca dah part 2 & Part3..hehe..

still nak tahu kenepa zaza berat hati nak pergi..akak tak tanya ke??mungkin ada part4 pulak??

kamar kecil??sampai kapan pon saya tak buang air kalau cari!,,haha

budakijaupendek said...

makanan dalam plane tak sedap!
haha

Irsyad Syah said...

dasyat sngguh prcutian nie....
nasi lemak smpai 18 hinggit...
aiyaa...

mcm2 masaelah..
tp..alhamdulillah..
sumanya selamat..

My Life's Journey said...

Bestnya dapat jejalan :) .. best tak gi kat sane? banyak tak orang jahat green apple?

Ayie Abas said...

wahhh..bercuti ke jakarta pulak tu tentu shopping sakan kat sana...kain batik ada beli ke...?

TwIstiEs*meSti Mau* said...

bawa balik satu buat tembak cicak...hahaha

hira said...

kenapa nasi lemak tu mahal? =_____=

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

SuzaDin said...

best nyer bercuti nk g gak

schaze zainn said...

bestnya bercuti :D

err senapang betul ke mainan jek?

ade ole-ole tak? ekeke xP

Elih Japahar said...

Percutian yg bernai...ingatkan pi main flying fox ke, wall climbing ke...rupanya ini hahaha :D tajuk gempak huhu

Green Apple said...

@cik tehaa : baca mula dari Part 1, Part 2 baru faham.. heeee

Green Apple said...

@Anak Wak Mail : terima kasih. Nak tanya dia, tapi tak ada keberanian. Sebab dia tak bagi tahu akak secara direct, dia cuma bergosip ngan org lain... tu yg masalahnya tu..

Green Apple said...

@My Life's Journey : semuanya baik2 dan sedia membantu. Cuma yang tak best, jalannya yang sangat sesak, bising (suka bunyi hon) dan tak ada roti canai.. heee

Green Apple said...

@Ayie Abas : tak beli kain batik pon.. ada banyak benda, tapi tak nampak yang menarik hati..

Green Apple said...

@TwIstiEs*meSti Mau* : tembak cicak.. tu bukan senapang mainan tau.. diorang jual kat tepi jalan je.. seram..

Green Apple said...

@hira: Nasi lemak tu mahal sebab yang jual tu AirAsia.. cekik darah..

Green Apple said...

@schaze zainn: bukan senapang mainan tu..

puteri ain said...

besttttt :)

Bro ahmad said...

bestnya pengalaman awak tu..tentu seronok kan

msredcheesecake said...

senapang tu tepi jalan je? takut pulak...

ArulchelseA said...

insyAllah thn depan melancung ke jakarta..

uikk.. 15ribu..biar betik..

Kalamhati said...

beshnyee dia gi jenjalan..hehe

MOH KEMBARA said...

Salam Yesil Elma,

Selagi boleh bercuti pegi...nanti dah berkuarga dan beranak-pinak susah.

makdara TERdiva said...

nape tak beli senapang tuh?? hehe

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...