Nuffnang

Pages

Friday, 16 September 2011

5
Komen
Cabut lari

 Assalamualaikum  !!

google punye..
Andaikata terlanggar penunggang motorsikal kat jalanraya, apa yang anda akan buat..
  1. tengok kiri kanan (line clear) cabut lari
  2. bantu dan beri pertolongan
  3. jika cedera bawa ke hospital
  4. beri wang pendahuluan untuk rawatan kat klinik / hospital lepas tu ambil nombor handphone (syarat je ..) tapi tak call langsung
  5. buat repot polis
 adakah kita seorang yang bertanggungjawab..

Post a Comment

5 comments:

Jiejah Gorjes said...

sebelum nak cabut tu pk 100x dulu...kalo benda tu berlaku pd ahli keluarga kite dan org tu buat mcm kite buat cabut lari apakah perasaan anda huhuhuhu

miErah halim said...

mostly org akan buat yg no 1 tu..

hira said...

sepatutnya kena bertanggungjawablah kan. haih

Ezad Skytech said...

kalau orang tu jenis bertanggungjawab..mesti takkan buat no 1 tu..hee~

Hayati Buya said...

Ohh. ingatkan cabut lari apasal la. hihihi. kalau saya disituasi berikut, tka tau wat ape.. tergamam. O_O. silap2 saya yang pengsan. hihihi

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...