Nuffnang

Pages

Wednesday, 7 September 2011

17
Komen
Pemandu Malaysia

Assalamualaikum  !!

Macamana dengan pengalaman memandu semasa pulang beraya baru-baru ni.  Seronok semestinya.  Nak jumpa mak ayah dan seluruh orang kampung.  

Pemandu Malaysia ni masih ada atau tidak sifat bersopan santun..  Tidak mementingkan diri sendiri. Bertolakansur.  Tidak menggunakan lorong kecemasan dengan memotong sesukahati dan tidak berlumba-lumba. 

Tetapi sentiasa sabar dan memberi laluan kepada kenderaan lain dengan hati yang terbuka...

Dan kita pon akan merasa aman dan selesa sepanjang perjalanan pulang ke kampung dan kembali ketempat bertugas.  Adakah ia hanya suatu mimpi..



Post a Comment

17 comments:

yusuflaili said...

Salam;
memandangkan angka kemalangan dan angka kematian semakin meningkat setiap tahun dimusim perayaan,maka sahlah ianya sekadar mimpi.!!!

Green Apple said...

@yusuflaili : hanya mimpi ye yusof.. bila lah agaknya nak jadi realiti.

cheqwa said...

huhu,geram dengan pengguna jalan raya yang menyalahgunakan lorong kecemasan.macam nak hempuk batu besar je atas keta diorg!menyusahkan orang je. opsss,hehehe.teremo :p

Green Apple said...

@cheqwa : mau x geram.. kita sabar berbaris, dia senang2 ikut lorong kecemasan tu. ingat dia je yg nak cepat sampai ke.. (emo gak.. )

Myera Nyera said...

hehe. actually. saya hampir-hampir nak letak link awak. errr. sorry. bila tengok link awak
http://ciksufarida.blogspot.com/. terus tak jadi. ....speechless.

Elih Japahar said...

Kemalangan semakin meningkat skrg ni..mimpi sajalah tu!..terfikir juga ada kah pihak yg mengkaji punca kemalangan ini secara mendalam..

Punca paling banyak adalah kenderaan terbabas sendiri,masuk lorong bertentangan,signal tak pasang dan langgar trafik lampu merah..tapi pernah tak fikir, permukaan jalan raya,kualiti body kereta tu dan lain lagi..

Kalau kereta kancil/proton accident mmg hancur kereta tu tau..body kereta terlalu lembut!

Green Apple said...

@Myera Nyera : silap pd nama kat link tu ye... kena cari yg lebih umum kot.. heeee supaya myra terkeliru..

Green Apple said...

@Elih Japahar : ada yg x suka guna signal.. bikin darah panas oooo..

Myera Nyera said...

@Green Apple silap? err. tak faham. maksudnya awak ni lelaki ke? wahahahaha keliru betul dah ni.....

Green Apple said...

@Myera Nyera : pompuan la myera..
kita dah sama2 kompius..^____^

Jasman said...

mungkin diorg tu tengah sakit perot...tak kn nak buang dlm kete pula...hehe mcm tak logik alasan ni...

iMBobo said...

sesetengahnya ada yg kurang bijak, tension bila masuk kl..ramai yg mcmtu huhu

ArulchelseA said...

memang mencuakkan pemandu kat malaysia ni..

khairul said...

x paham btol la sikap pemandu2 kt malaysia ni

anak wak mail said...

nampaknya anda mimpi disiang hari..bangun2x!!

eik`S noName said...

wahhh..so mulia hati kamoo ^^ nak contohi kamo dalam memandu la lepas nie...^^

eik`S noName said...

wahhh..so mulia hati kamoo ^^ nak contohi kamo dalam memandu la lepas nie...^^

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...