Nuffnang

Pages

Wednesday, 22 June 2011

50
Komen
Nakal tak masa kecik kecik dulu....

Nakalnya budak ni...
biasa dengar perkataan tu bila ada budak2 yang tak makan saman...
kenakalan masa kecik2 membuatkan emak selalu naik angin sebab hilang sabar dengan perangai anak2...
Mana tidaknya... bila tengok emak selalu menjahit... aku pon selalu tengok je... cara-cara emak mengoyangkan kakinya (mesin lama).... macam best jer...

Nak jadikan cerita... satu hari tu, emak kat luar rumah... jemur kain.....
aku pon senyap2 gi amek kain perca ... pegi test ... nak jahit kain tu...
putarlah benda yang macam roda tuu... tapi tak perasan rupanya jari telunjuk letak betul-betul bawah jarumm....

aku pon apa lagi... MAAAAKKKKKK.... menjerit sekuat hati... jarum dah termasuk dalam kuku... nak pusing dah tak boleh... aduuuhhhhaiiii.... sakitnya ... tak boleh nak cerita lah....

Mak aku pon berlari datang... terkejut tengok kuku dah ditembusi jarum...
nasib baik mak aku tak panik... dia pon pelan-pelan pusing roda tu... jarum tu ternaik semula....








aaaaaaahhhh.... lega.... nasib baik tak berdarah banyak... emak pon cepat-cepat sapu minyak hijau...

lepas tu... TOBAT... tak nak buat lagi....  satu pengajaran untuk diri sendiri... jangan salah guna barang emak... hehe...

Post a Comment

50 comments:

tqaroslan said...

wahhh ngeri sy bace.
jarum tu tertembus smpai ke kulit bawah x?
ke kuku je?
ish3..
tu bukan nakal tu..tu budak kecik yang sgt curious dan ingin mencuba.. :)

Green Apple said...

hehehe... jarum tu tembus separuh... bila ingat balik... ngerinye....

Apeach Blogspot said...

erk..naka giler..haha..biasalakan..budak2..aq lagila nakal..hehe..:p

Green Apple said...

apeach : ni nakal lain macam ckit... apeach nakal camana pulak....

khairul akmal azman said...

zaman kanak2 best je..
mintak apa dapat..
da besar2 ni kene cri la sendiri

jokergurl said...

teringat lak kiter waktu budak2 dulu.......best2

Green Apple said...

khairul : betultu...zaman kanak2 yg paling best...
bila dah besar kenalah berdikari...

Green Apple said...

jokergurl : nakal tak masa kecik dulu...

Scya Lollita said...

cik scya pernah terstaple tgn sndr -.-''

Green Apple said...

scya lolita : syok x bila dah stapler tgn tu... hehe...

cik aisha said...

geram tgk dak2 nakal....tp diri sendri dulu pun nakal xhingat..kikiki

Green Apple said...

cik aisha : kalau yg nakal mengacau orang tu memang geram sangat...

Abang Long said...

Salam...sayangnya mak dia yer...ada sesetengah mak tu, dia amik jarum lain dan cucuk lg kuku yg berdarah tu.. biasa tu..degil sgt..huahuahua

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/aku-terkena.html

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

huhu ..seram nya cite ...aku prnah kn tangkap curi ikan lam akuarium dulu ..haha

Green Apple said...

abang long : kejamnya...hehe.. tapi camtu la nk ajar anak kan..

Green Apple said...

hatikubaik : nak wat ape ikan tu... goreng ikan perhiasan...hehe

M Fizan said...

dulu? paling nakal di malaysia..hihi

CintaKhadijah said...

eii... ck bace boleh rase seriau jarum tembus2 ni..

budak2 kalo nakal memang comel.. orang tua nakal rase nak lempang doblas kali. hahaha

Green Apple said...

Fizan : hebat tu... kena bg anugerah... hehe..

Green Apple said...

CK : lempang 12 kali ekkk... hehe... rasanya bisu terus kot... haha...

Elie Lily said...

ea...nakalnya kamu!
hehhehe

Green Apple said...

elie lily : hehe...

Onitsuka_hana said...

ish2 nakal

Green Apple said...

onitsuka_hana : nakal budak2 lain macam ckit... hehe..:)

niena shopping2u said...

dtg klik2 sni jugak :)

niena shopping2u said...

dtg klik2 sni jugak :)

Zul Fattah said...

haha..saya budak baik la.. paling jahat pun..buli budak jew..
done follow u

Green Apple said...

zul fattah : buli budak tu baik yer.... eerrrmmmmmm....:D

nawal addina said...

huh ! nakal gi-la !

ngilu -.-

Green Apple said...

nawal : ngilu ye nawal... hehe..

Pokcik Blogger Baru said...

Assalamualaikum pembuka bicara. jawablah wahai c anak dara

pokcik ade buat kelas menjahit utk kanak2 nakal.. boleh le join

nota badan : pokciklah blogger baru yang buang angin d blog orang menandakan dah di polo..

Green Apple said...

Wa'alaikumusalam pokcik blogger baru... ada kelas menjahit ye... jahit apa tu pokcik...

sabella mohamad said...

err
serramm !!

Green Apple said...

sabella : baru baca dah serammm ye.. camtu lah kisah bdak nakei x terkata....

Pojiekyra said...

hahaha lainkli jgn nakal3 taw :D

Green Apple said...

pojiekyra : ye lah mak.... hehe...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

gggrrrr=_= takutlah bermain dgn jarum kn?
hehe, anyway, kanak2 mmglah mcmtu, tahap curiosity yg tengah naik:)

kiwi said...

ngee sakitnya kena jarum T_T

kiwi nakal2 pun kena gigit arnab je kot

cik_sna said...

giler ah. nasib baik tak patah jarum tu. kang patah setengah tinggal dalam kuku, setengah duk kat lua. kes naya tu.

*salam ziarah. membalas kunjungan anda^^

Green Apple said...

FIFIEY LYCHEE MARATION : budak2 memang macam2 keberanian yg nk dicuba... bila dah dewasa baru tau... kenapa aku wat camtu... hehe...

Green Apple said...

kiwi : ala comelnya....

Green Apple said...

cik_sna : eeee... bila ingat balik seriau gak... hehe...

CALL ME NEPH said...

aku nakal campur skema....huhu

Green Apple said...

Call Me Neph : nakal masa kecik kira ok lah.. tapi kalau dah dewasa tu dah lain... hehe...

Siti Arfah said...

Hehe, nice story. ngeri pn ade. ;)

Green Apple said...

siti Arfah : pengalaman yg x bleh dilupakan...

amny said...

Hahahah..nakal!

Zaman kecik la paling bes taw!

Green Apple said...

amny : kenangan masa kecik2... macam2 hal yg dibuat... hehe...

V said...

KAT MANA NAK MENONTON TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv,Astro Ria ,Astro Warna ,Astro Arena ,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis ,Astro Box Office Movie YA OK KINI ANDA TAK PERLU RISAU ANDA BOLEH MENONTON SEMUA CHANNEL TERSEBUT FREE DI http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI jom terjahhhhhhhhhhhhh

Anonymous said...

Howdy! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to look it over.
I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my
followers! Fantastic blog and outstanding design.
To obtain additional facts, you could just variety http:
//neulloret.secureid.ch/?q=node/20464/ into Google,
but that wouldn't be the quickest route to achievements... For quicker effects, check out site

my page; jersey shirt

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...