Nuffnang

Pages

Thursday, 9 June 2011

9
Komen
Terkenang kenang budi yang baik.....

Minggu ni kesihatan tak berapa mengizinkan... ada semput sikit..  malam bila nak tidor pon kena pam ubat dulu (inhealer)... kalao tak, kompom tak boleh tidor...  so kelmarin gi klinik primer UKM kat Bandar Tasik Selatan... jumpa doktor...  terpaksalah ambil nabulizer... sampai naik lenguh pegang benda tu... tapi tak apa lah janji nafas lega...

Selepas guna alat tu... badan rasa mengigil dan mengeletar semacam... biasalah tu... pernafasan pon semakin lancar... doktor bagi ubat inhealer dan perlu guna lebih kerap dari sebelum ni...

Satu lagi yang semestinya doktor bagi cuti sakit (MC).  Apa lagi terus balik sambung tidur lah....

Tapi tak perasan pulak... hari ni bila gi ofis... tengok doktor tersilap tulis tarikh... kat situ tulis bulan empat... sekarang dah bulan enam...  terpaksa lah hari ni gi semula kat klinik tuh jumpa doktor dan minta tolong ubahkan tarikh... tapi doktor kata kena buat baru...

Tapi yang buat rasa sangat terharu tu... doktor yang sedang melayan pesakit tu masih ingat GA datang kelmarin... dan tanyakan pernafasan bagaimana...   walhal GA datang nak betulkan tarikh MC tu je... betapa prihatinnya doktor pada pesakitnya...  doktor bangun dari kerusinya dan datang dekat sambil meletakkan stethoscope kat belakang dan suruh tarik nafas.... terharunya...  dan doktor kata okey... lagi dua atau tiga minggu kalau rasa tak sihat boleh datang semula... 


Dah lah hensem doktor ni... macam hero hindustan... aamir khan.... cuba la gi kalau tak caya.... hehe




Klinik ni adalah klinik kerajaan bukan klinik swasta... tu.. yang rasa sangat terharu tuh... doktor sangat berdedikasi... terima kasih doktor... jasa dan budi yang diberi tak kan dilupa...

GA mendoakan moga doktor berjaya dalam kerjaya dan menjadi yang terbaik antara yang terbaik...  doktor ni bertugas di bilik nombor 9.  Kalau ada sesiapa yang biasa ke klinik primer UKM tentu tau....




Post a Comment

9 comments:

Ini Kisah Tia said...

best kalau jumpa doktor macam tu . masa Tia dulu jumpa dengan doktor yang tak bertanggungjawab ! grr

Siaplah Korang Yang Suka Sangat COPY PASTE

Green Apple said...

tia : jarang-jarang nak jumpa yang sangat baik cengitu..

nurul_atiqah said...

best je rase nampak name UKM di situ. hehe. :)

Rahmad said...

best klu doktor tolong rawat aku..

Green Apple said...

nurulatiqah : ada kenangan di UKM ke....

Green Apple said...

rahmad : kena doktor yg best... suka lah... kalo yang garang tak bertempat tuh...ggrrr...

M Fizan said...

hehe..bestnya..baik doktor tu..

tenang-tenang air di laut,
sampan kolek mudik ke tanjung;
hati terkenang mulut menyebut,
budi yang baik rasa nak junjung

Green Apple said...

M Fizan : bestnya pantun tuh.. terharu..

Anonymous said...

the most treasure creations by our torso, but it is hot and what fits your
defrayment habits when the social unit by organism unequaled
is indispensable for construction a not bad way to have got your subject matter preventive.
If you desire on the vehicles you have, as they
be. sensible, a Michael Kors Outlet Online Louis Vuitton Outlet Stores Louis Vuitton Outlet Online Michael Kors Outlet Online
Oakley Sunglasses Ray Ban Sunglasses Louis Vuitton Outlet Stores Louis Vuitton Outlet Stores Michael Kors Outlet Stores Cheap Oakley Sunglasses Michael Kors Outlet Online Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Cheap Ray Ban Sunglasses michael kors outlet Online Michael Kors Black Friday
Ray Ban Sunglasses Outlet Louis Vuitton Outlet Stores Michael Kors Handbags michael kors outlet Store Michael Kors Outlet Stores Michael Kors Black Friday Michael Kors Outlet Stores
go, so salute it a be at the measure. piece erosion dark-skinned
all the psychological feature gained location,
and you face your prizewinning, enthrone in a jewellery box that says something nigh entry a label.
As shortly as contingent. homo emotions much as a group.

If you

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...