Nuffnang

Pages

Monday, 20 June 2011

21
Komen
Pernah terkena tak....


Pernah terkena tak...


Nak cerita pengalaman pagi tadi...

Macambiasalah... tiap2 hari pergi kerja naik motor....
tapi pagi ni, bila check minyak... tinggal ckit... jadi terpaksalah singgah kat stesen minyak dekat umah  ni...

Aku pon parkinglah kat pam... cambiasa...  gi kaunter bayaran... ramai pulak orang yang beratur...
aku dah siap pegang duit empat ringgit... cukuplah untuk kapcai nih...

Lepas bayar... aku gi semula kat motor... tengok ada 2, 3 bijik kereta tengah beratur nak isi minyak gak...
aku pon start injin... terus jalan... 

Dalam 3 ke 4 km perjalanan... tengok meter minyak hampir kering.... baru teringat... tadi aku start injin motor tapi minyak tak isi lagi....Allahuakbar... tawakal je lah... mujur sempat sampai ke stesen minyak lain...

Pengajaran... lain kali jangan tergopoh gapah... mengelabah tak tentu pasal ... tak pasal2 rugi RM8 hari ni...  hehehe... 


Post a Comment

21 comments:

cikida said...

lorr...gitu lak ye...ehhe..sabar2...

Green Apple said...

cikida : nasib la labuuu.... saja nak sedekah kat stesen minyak ... hehe..

niena shopping2u said...

haha teringat msa study dlu pakwe kwn kte kena camni,msa tu tumpang keta dia, dia bwk seploh ringgit je tuk isi mnyak keta. msa tu ngah gadoh ngan kwn kte (biasa la pakwe makwe katakan) dia leh lupa nk isi minyak keta tu.. mnyak da kering, last kte yg jdik mangsa

hiettah_anahiettah afibs said...

sabar.... :)..kakak sy pun pnah kena.. isi minyak keta hrga lima ploh lg..konon stanby nk g balik kg..sekali lupa isi, redha sja katanya bkn rezeki.. :)

Green Apple said...

niena : aduhai... letih kalo kena camtuh...

Green Apple said...

hiettah : RM50... mak-aiiii... kalau nak claim balik jangan harap nak dapat...

nurfatiha blacky said...

hok aloh. punoh. hahahahaha. gaduh semacamm. aduiiii.

Green Apple said...

nurfatiha : benda dah jadi..

nurAMALLINA said...

Lain kali hati-hati ye ^^

Green Apple said...

nuramalina : harap2 x terkena len kali... hehe...
apa2 pont terima kasih atas teguran tentang verification code tuh... baru tau... hehe...

nurAMALLINA said...

Haa supaya senang orang nak komen2. Kang elok2 orang nak komen, tibe2 x jdi lak sebab VC tu kacau. punohhh. Haha :D

Imeldot said...

hehehe lawak niii

Green Apple said...

imeldot: cerita lawak pagi hari namanya ni.. hehe...

syira slyfix (: said...

lar . tak kan takde yang tegur kod .
sabar naa . (:

Green Apple said...

syira slyfix : biasala zaman skrang... kau.. kau... aku.. aku... tapi x semua... betul tak... ada yang baik...

Siti Aziz said...

hahahahaha....mcm mana blh lupa nie... hahahahahaha

Green Apple said...

siti ; tanda2 penuaan koootttt... hehe...

SweetLikeWhat said...

haha..penah-penah..tapi masa tu baru pakai helmet baru teringat..nasib baik lagi ler...heh :D

FasiHaH SupiaN said...

lain kali sediakan payung sebelum hujan :)

Green Apple said...

sweetlikewhat : mujur.. kalau x habislah...

fasihahsupian : TQ....

Alexandriana Alia said...

ya ampun, sabar jelah gelabah punya pasal tak isi pun minyak motor. kehkeh

Ingat Selalu Dihati...

Get this commentators widget

Tinggalkan jejak kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...